LIVE TEXT | Război în Ucraina. Atac rusesc asupra unei gări din Ceaplîne soldat cu cel puțin 22 de morți și 50 de răniți

LIVE TEXT | Război în Ucraina. Atac rusesc asupra unei gări din Ceaplîne soldat cu cel puțin 22 de morți și 50 de răniți

Este a 183-a zi de la începutul războiului în Ucraina. Un atac rusesc cu rachete a provocat 22 de decese și 50 de răniți într-un oraș aflat la 145 km de Donetk, chiar de Ziua Independenței Ucrainei.

Atac cu rachete asupra unei gări din Ceaplîne FOTO Twitter/Dmytro Kuleba

UPDATE 05:45 Zelenski afirmă că independența Ucrainei nu se va sfârși niciodată

Președintele Ucrainei s-a adresat poporului ucrainean căruia i-a transmis că independența țării nu se va sfârși niciodată și că nu există bombe care să poată șterge libertatea și voința poporului ucrainean.

"E aproape noapte, ziua noastră principală, Ziua Independenţei Ucrainei, se apropie de sfârşit. Dar independenţa noastră nu se sfârşeşte şi nu se va sfârşi niciodată. Şi va exista a 32-a Zi a Independenţei, şi a 33-a, şi cele care urmează, cât timp va mai fi pe pământ. Ucraina va trăi veşnic. Şi va deveni mai puternică în fiecare zi. Şi absolut toată lumea înţelege asta - de la Consiliul de Securitate al ONU la toate capitalele, fără excepţie.

Deci să nu ne retragem de pe drumul nostru, să luptăm, să exprimăm recunoştinţa faţă de fiecare care ne sprijină, să avem grijă de statul nostru, să ne păstrăm unitatea - aceeaşi unitate ca azi, ca în fiecare zi din aceste şase luni. Şi niciun duşman nu va putea să ne învingă. Nu există bombe care să poată şterge libertatea şi nu vor fi niciodată proiectile care să înfrângă voinţa poporului care crede în el însuşi", a afirmat Zelenski, în mesajul transmis miercuri noapte, potrivit news.ro.

UPDATE 05:30 Rusia negociază să vândă petrol în Asia cu prețuri sub nivelul pieței

Rușii încearcă să-și vândă petrolul în Asia cu prețuri mult mai mici față de nivelul pieței. Aceștia poartă discuții cu mai multe țări din Asia pentru a încheia contracte pe perioade lungi de timp în schimbul unor discounturi considerabile.

Mai multe țări din Asia ar putea beneficia de reduceri foarte mari chiar și de până la 30%. Acest lucru poate semnala faptul că Rusia caută modalități de a contracara discuțiile pe care SUA și statele membre ale grupului G7 le-au avut privind impunerea unui preț maxim pentru importurile de țiței rusesc.

Citește continuarea aici.

UPDATE 04:00 Papa Francisc și Patriarhul Kirill al Rusiei nu se vor întâlni în timpul vizitei în Kazahstan

Luna viitoare Papa Francisc va merge în Kazahstan, în perioada 13-15 septembrie. El va participa la cel de-al VIII-lea Congres al liderilor religioși. La același congres va lua parte și Patriarhul Kirill al Rusiei, dar conform declarațiilor mitropolitului Antonie, nici nu se pune problema ca cei doi lideri religioși să se întâlnească, potrivit Digi24.

„Această întâlnire trebuie să fie un eveniment independent, în virtutea importanței sale”, a declarat mitropolitul Antonie pentru RIA.

Citește continuarea aici.

UPDATE 03:00 Atac rus asupra unei gări din Ucraina soldat cu cel puțin 22 morți și 50 de răniți

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a afirmat că a primit o informație despre un atac cu rachetă rusă asupra gării Tchaplino, din orașul Ceaplîne situat la aproximativ 145 km de Donetk. În urma atacului cel puțin 22 persoane și-au pierdut viața și alte 50 au fost rănite.

"Tocmai am primit o informaţie despre un atac cu rachetă rusă asupra unei gări din regiunea Dnipropetrovsk, care a vizat chiar vagoanele din gara Tchaplino. Patru vagoane de pasageri sunt în flăcări", a declarat Zelenski, chiar la începutul discursului de miercuri seară adresat poporului ucrainean, potrivit news.ro.

Citește continuarea aici.

Un copil de 11 ani este printre victimele atacului asupra gării din orașul Ceapline

În urma atacului asupra unei gări din regiunea Dnipropetrovsk un copil și-a pierdut viața, a anunțat președintele parlamentului ucrainean, Ruslan Stefanciuk pe rețelele de socializare.

„În urmă cu puțin timp, 15 persoane, inclusiv un copil de 11 ani, au fost ucise în timpul unui atac cu rachete asupra gării din Ceapilne. Alte aproximativ 50 de persoane au fost rănite. De ce mai este nevoie pentru ca lumea să recunoască această țară (Rusia, n.r.) ca fiind teroristă? Noi nu vom uita. Nu vom ierta”

UPDATE 00:00 Un meci din prima ligă ucraineană a durat 4 ore și 27 de minute, din cauza alarmelor aeriene

Meciul dintre Ruth Liov și Metalist Harkov a fost întrerupt de trei ori de sirene. Partida dintre cele două formații a început la ora 15:00 și s-a încheiat la ora 19:27, potrivit news.ro.

Deși în zonă nu s-au semnalat atacuri cu rachete, jucătorii celor două formații au petrecut peste 145 de minute într-un buncăr. La final partida a fost câștigată de Metalist Harkov cu scorul de 2-1.

Citește continuarea aici.

Peste 16.500 de persoane au fost reținute în Rusia pentru că s-au opus războiului

Peste 16.500 de persoane care s-au opus războiului declanșat de Rusia pe teritoriul Ucrainei au fost arestate, în ultimele 6 luni, potrivit Libertatea.ro. Cei mai mulți contestatari ai războiului au fost arestați în primele săptămâni de la startul invaziei ruse, chiar înainte ca parlamentul rus să adopte o legislație ce incriminează orice discurs sau act împotriva războiului.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Anumiți „grei” din intelligence beneficiază de o protecție specială, care îi face imuni?

2 Încă o dovadă a „corectitudinii” occidentale... Ți se face scârbă când citești așa ceva...

3 Surprinzătorul nume ales de Polonia pentru avioanele lor F-35 / Imagini în premieră din SUA cu primul F-35 polonez, aproape finalizat

4 Interesante amănunte / Într-o veche mină din Bihor zace cheia care poate salva Europa din dependența de China

5 Degringoladă la Rapid / Săpunaru, monument de nesimțire. „Ori te lași, ori îl dai afară”